למרות שהקשרים של המזרח התיכון עם המזרח הרחוק מתוארכים לתקופות קדומות ומידע על בודהיזם הגיע לאזור כבר הרבה מאוד זמן, העניין הרחב יותר לגבי בודהיזם החל במאה ה-20 יחד עם פיתוח המכון ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים. בשנים הבאות הידע על בודהיזם התפתח לאט ובהדרגה, בעיקר באוניברסיטאות. בשנות התשעים של המאה ה-20 החלו להופיע קבוצות ראשונות שלא רק התעניינו בבודהיזם אלא גם התחילו לתרגל אותו.
בשנת 1999 בישראל הוקמה קבוצת המדיטציה הראשונה כשה כמה מתרגלים ראשונים החליתו להיפגש באופן קבוע בדירת אחד מהם בתל אביב ולהתחיל לתרגל ביחד. בדצמבר 1999 בהזמנת הקבוצה ובמיוחד אלן סוקולוב, טל גורי ויגאל הופמן לישראל הגיע לאמה אולה נידהל. במהלך הביקור של כמה ימים, לאמה אולה נתן כמה הרצאות בנושא תורתו של בודהה והעביר הסברים לתרגולי מדיטציה. הביקור הביא להקמת המרכז הראשון בבאר שבע וגם ליצירת קשרים בין-אישיים מעולים. השנים הראשונות של הבודהיזם בישראל חייבות הרבה לקבוצה הקטנה הזאת של החברים המתרגלים שכן הם הזמינו ואירחו שוב ושוב את לאמה אולה, תרגמו הרצאות וספרים וחלקו את דירתם לתרגול. הפעילות היומיומית שלהם להפצת בודהיזם בשילוב עם ביקורים שנתיים של המורה הביאה למספר גדל והולך של בני אדם המתעניינים בדרך הבודהיסטית. הסגנון המעשי והישיר של תורתו של לאמה אולה היה מקורי מאוד. מאז הביקור הראשון בערים שונות נוצרו קבוצות מדיטציה חדשות מתמיד. בשנת 2018 הוקמה העמותה שיצרה מסגרת חוקית לתפקוד המרכזים הישראליים.
היום אחרי יותר מ-20 שנה, שחלפו מההרצאה הראשונה של הלאמה בישראל, הבודהיזם של מסורת הקאג'ו עדיין מתפתח בצורה דינמית מאוד. כמעט בכל עיר גדולה יותר מתפקדים מרכזים – בסך הכל בסביבות 10. אלו הם המקומות שבהם כל מתעניין יכול להיפגש עם שידור בודהיסטי חי, לקחת חלק בהרצאות ולהדריך במדיטציה בעברית. מדיטציות אינן דורשות כל הכנות והן ללא תשלום.